+31 (0)6 27390566 tinie@10voorsupport.nl

De essentie van appointmentsetting:
wat is het en waarom het belangrijk is!

Je hebt vast weleens gehoord van appointmentsetting, toch? Maar wat is het eigenlijk en waarom is het zo belangrijk?

Wat is appointmentsetting?

Appointmentsetting is simpelweg het inplannen van afspraken tussen jou en jouw potentiële klanten. Het draait allemaal om het leggen van de eerste contacten en het maken van afspraken voor verdere gesprekken, presentaties of demo’s. Het kan zowel via de telefoon, email of zelfs via social media.

Waarom is appointmentsetting belangrijk voor je bedrijf?

Nu vraag je je misschien af waarom je überhaupt tijd zou moeten besteden aan appointmentsetting. Nou, let me tell you, het is echt een game-changer voor jouw business. Hier is waarom:

Stel, je bent een ambitieuze ondernemer. Je hebt een bedrijf opgebouwd vanuit het niets, met bloed, zweet en tranen. Je dagen zijn gevuld met het jongleren van verschillende taken – je online aanwezigheid, promotie van je bedrijf, ontwikkeling van je aanbod tot het bijhouden van de financiën en het houden van salesgesprekken en het onboarden van klanten. En, niet te vergeten, het daadwerkelijke werk voor je bedrijf moet ook nog gedaan. Kortom, er is genoeg te doen.

Te midden van al die drukte, realiseer je je dat er iets ontbreekt. Je hebt een geweldig product of dienst, je weet je leads goed te vinden, maar de tijd om deze warme leads en volgers aan te spreken, die is er niet. Zonde, want hierdoor laat je sales liggen!

Je weet dat je meer afspraken moet maken, maar je hebt gewoon niet genoeg tijd om alle leads op te volgen.

En daar komt appointmentsetting om de hoek kijken. Het idee om iemand anders in te schakelen om afspraken voor je te maken lijkt misschien een luxe, maar als snel kom je er achter dat het alleen maar voordelen heeft (ook financieel!).

Je begint weer ruimte te zien voor groei en ontwikkeling, in plaats van constant achter de feiten aan te lopen. Zo is de investering in een goede, ervaren appointmentsetter dus echt een investering in de toekomst. Het stelt je in staat om je te richten op wat je het beste doet, terwijl je tegelijkertijd de expertise van anderen inzet om je te helpen nieuwe kansen te benutten.

Ik help je daar graag mee! Klik hier voor een kennismaking.

Nog een aantal voordelen van appointmentsetting op een rijtje:

  1. Kwalitatieve leads: door actief bezig te zijn met appointmentsetting kun je kwalitatieve leads genereren. Dit zijn mensen die daadwerkelijk geïnteresseerd zijn in wat je te bieden hebt en openstaan voor een gesprek.
  2. Verhoogde conversie: het opvolgen van leads en het plannen van afspraken vergroot de kans op conversie. Wanneer je persoonlijk contact hebt en de kans krijgt om je product of dienst toe te lichten is de kans groter dat mensen overgaan tot aankoop.
  3. Efficiëntie: door het inplannen van afspraken krijg je grip op je tijd en zorg je ervoor dat je alleen praat met mensen die serieus gïnteresseerd zijn. Dit bespaart je tijd en energie.
  4. Opbouwen van relaties: een afspraak biedt de mogelijkheid om een persoonlijke band op te bouwen met potentiële klanten. Dit verhoogt niet alleen de kans op verkoop maar kan ook leiden tot langdurige en waardevolle relaties. 

Dus daar heb je het! Appointmentsetting is echt de key tot het uitbreiden van je klantenbestand en het laten groeien van je business.

Samenwerken met een ervaren appointmentsetter

Nu schieten de appointmentsetters als paddenstoelen uit de grond, vaak stelt dit helaas niet meer voor dan een berichtje op social media sturen en een vooraf bepaald script.

Dit vind ik dus echt zonde, met mijn passie voor oprecht klantcontact en mijn toewijding aan het succes van mijn opdrachtgevers, kan ik jouw bedrijf helpen groeien zonder dat je een fortuin hoeft uit te geven aan advertenties. Mijn ervaring ligt in het opbouwen van waardevolle relaties en het begrijpen van de behoeften van klanten. Ik ben niet alleen goed in het plannen van hooggekwalificeerde afspraken, maar zorg er ook voor dat jij deze afspraken effectief kunt benutten in gesprekken met (jouw) potentiële klanten.

Ben jij die ondernemer die zijn bedrijf wil laten groeien? Heb jij een mooi klantenbestand opgebouwd? Verstuur jij regelmatig mailings of nieuwsbrieven? Geef jij webinars of masterclasses? Heb jij belangrijke informatie voor jouw klanten die je wil delen? Wil jij ontdekken wat appointmentsetting hierbij voor jou kan betekenen?

Plan dan een appointment met mij!