+31 (0)6 27390566 tinie@10voorsupport.nl
Is het beroep van virtaul assistant echt iets voor mij? Ik volgde de oriëntatieweek bij VA school

Grapje zeker… Tinie als Virtual Assistant! Ik hoor het je denken en misschien zit je nu wel te lachen, maar echt serieus dit is hoe ik er toe gekomen ben om de stap naar zelfstanding ondernemer te zetten.

Het zaadje was geplant

In 2020 werd ik geopereerd en brak corona uit. Het was een vreselijk jaar, de hele wereld stond op zijn kop en ik was herstellende van een operatie. Niet echt een lekkere combi, maar ja wat doe je eraan? In die tijd las ik weleens wat over het vak van Virtual Assistant en wat dit precies inhield. Het leek mij super leuk om VA te zijn, maar het bleef toen een soort van droom.

Dromen over Virtual Assistant

Met dromen is echter niets mis en ik ging mij wel steeds verder verdiepen in het vak van Virtual Assistant en werd steeds enthousiaster. Want hoe gaaf zou het zijn als je zelf kunt bepalen wat voor werk je doet, op welke tijden je werkt en met welke klanten je werkt. Ik kon het idee niet meer loslaten en het eerder genoemde zaadje was gaan groeien. Op een gegeven moment was ik overal op zoek naar informatie en ging ik alles lezen wat ik kon vinden over dit onderwerp. Van lezen kwam ik op het punt om actie te gaan ondernemen of toch niet? Want ik bleef ook veel vragen en twijfels houden.

Actie

Om wat te doen aan de twijfels en de vragen heb ik mijzelf in juni 2022 aangemeld voor de VA oriëntatieweek van VA School. Een week lang live-webinars kijken met alle informatie om uit te vinden of het VA-schap ook bij je past. Wat was deze week een rollercoaster, het enthousiasme van Hanneke (de eigenaresse van VA-school), de mooie verhalen van andere VA’s, de opdrachten uit het werkboek die je moest maken waardoor je moest gaan nadenken over wat je wel wilt, niet wilt en ook wat je verwacht. Ik werd er gelukkig van en liep over van enthousiasme. Wowiedewowie dit gevoel wilde ik vasthouden, wat een energie. Dit had ik al lang niet meer gevoeld. Ik liep letterlijk te stralen als een zonnetje.

Mijn zonnetje zorgde dat het zaadje is gaan kiemen

Ik raakte niet meer uitgepraat over mijn plannen, hier in huis werden ze af en toe gestoord van mijn plannen en ideeën. Mijn enthousiasme en geluk na de VA oriëntatieweek zorgden ervoor dat ik de stoute schoenen heb aangetrokken en mijzelf ben gaan inschrijven voor de opleiding ‘Start een succesvolle business als Virtual Assistant’. En zo gebeurde het dat ik op 5 september 2022 ben gestart met het grootste zakelijke avontuur ooit… Ik ga VA worden en hoop ondernemers te gaan helpen met zaken waar zijzelf geen zin in hebben of simpelweg niet aan toe komen.